Eberhard Weber: Once Upon a Time (Live in Avignon)

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Eberhard Weber var en af de helt store, tyske jazzmusikere – indtil han i 2007 i en alder af bare 67 år – blev ramt af en så alvorlig hjerneblødning, at han uigenkaldeligt måtte vinke farvel til scenen. I respekt for bassisten og hans virke og betydning udsendte hans selskab – legendariske ECM – i de følgende år hele tre album – to opsamlinger og et hyldestalbum. Men nu kommer endnu et – en liveoptagelse fra en solokoncert i franske Avignons Théâtre des Halles i 1994, og bare ved at lytte til dét, forstår jeg, at Weber er blevet en legende. For hans lydbillede – selv som solist – er stort og dragende. Weber var i 90’erne en af Europas absolut bedste bassister; med en udstrakt afbenyttelse af moderne faciliteter og teknikaliteter inden for bl.a. pedaler skabte han lag på lag af loops, der gjorde ham – ene mand – til et ensemble. Hans musik – den vi hører på dette album – er meget unik; rytmisk fascinerende; kunstnerisk overvældende – på én gang stringent og vidtfavnende. Derfor må jeg også begræde hans tab af skaberkraft. Og ty til dette nye album og de mange andre han har skabt eller medvirket på – bl.a. Jan Garbareks og Gary Burtons.

****  /  ECM Records  /  46 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share