The Heavyweights Brass Band: Stir Crazy

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Det canadiske orkester, The Heavyweights Brass Band, er lig messingsuppe! Fire af de fem musikere i orkesteret er således blæsere – på trompet, saxofon, trækbasun og tuba. Den femte er trommeslager og percussionist. Og orkesterets musik? Det er højintens, groovy og pågående jazz i New Orleans style – for størstedelens vedkommende original, i tre tilfælde covers af kendte numre fra underholdningens, poppens og rockens verden. På albummet, Stir Crazy, er der covers af Feel Like Making Love (som Roberta Flack udødeliggjorde), Rehab (som Amy Winehouse skrev og selv udødeliggjorde) og Black Hole Sun (som Soundgarden udødeliggjorde). Både de tre covers og broderparten af de originale kompositioner på Stir Crazy er medrivende og fremført på forfriskende uhøjtidelig vis. Bedst er efter min mening nummeret, Skank You Very Much, der – som titlen antyder – oven i købet er legende, drillende, sjov – og hertil: højenergisk. Det nummer er en usleben perle, der sender denne lytters tanker i retningen af det danske jazzorkester, Jazzkamikaze.

***  /  Slammin Media  /  36 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share