Carn Davidson 9: The History of Us

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Der er ingen tvivl om, at der bag The History of Us ligger en betydelig mængde hjerteblod. Det prestigiøse, canadiske orkester med de mange – ni – exceptionelt dygtige musikere åbner således albummet med William Carns meget personlige suite om forældrenes opbrud fra Hong Kong og ankomst til det nye hjemland, Canada. Den kammermusikalske jazzsuite, der er i tre satser, hedder Finding Home Suite, og den fremstår som et narrativ; en fortælling med en begyndelse, en midte og en slutning; en fortælling om uro og udlængsel og om ankomst og befriende hvile. Albummet slutter med Tara Davidsons lige så personlige Suite 1985, der over tre satser sender kærlige hilsner til familiemedlemmer – hendes mor, der døde af kræft så tidligt som i 1985 (i en alder af bare 42 år); hendes far, der døde i 2015 og efterlod sig et rungende sørgmodigt hul (han var hendes ubetinget største fan); og endelig en sats, der kan ses som en hilsen til hele hendes klan og dens skotske rødder. Albummet, hele materialet er alle af betydning – det mærker man. Og igen-igen – som på de to forrige album – læner Carn og Davidson sig op ad det dogme, at ”historierne” skal fortælles af syv blæsere plus bas og trommer. Men det klarer de i alt ni musikere også med bravour! Og med længselsfulde hilsner til både Hong Kong og Skotland.

****  /  Three Pines Records  /  53 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share