Karmen Roivassepp Quartet: Breathe

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den herboende, finske jazzsangerinde, Karmen Roivassepp, er helt utvetydigt et talent – som udøver og sangskriver / komponist. Det var af samme grund helt på sin plads, at hun og hendes kvartet for debutpladen, Dance of Sounds, i 2018 modtog en nominering til Danish Music Awards Jazz for ”New Jazz Artist of the Year”. Roivassepps reflekterede, sanselige og momentvis legende performance gav god grund til hæderen. Plade nummer to foreligger nu, og Breathe er vitterligt en flot 2’er. Både fordi musikken er blevet mere jazzet og krævende, og fordi sammenspillet er vægtet højere. Nummeret, I Was Just Asleep, er måske det bedste eksempel herpå. Nummeret er baseret på en sang, men den instrumentale indsats er forhøjet, og soli får en klædelig prioritering. Nummeret er langt (næsten ti minutter), det er dramatisk og dragende. Det er sanseligt. Sammensat. Flerdimensionelt. Ligesom albummet som helhed. I den forstand står det klart, at Roivassepp og hendes kvartet har sat en svær kurs – men de holder den, lefler ikke for offentligheden eller tidens tendenser, men laver lige præcis det, de vil, og derfor er slutproduktet så kunstnerisk innovativt og originalt. Og lad mig her tilføje, at især Simon Eskildsen på klaver bidrager ekstraordinært. Ikke dermed sagt, at bassisten Adrian Christensen og trommeslageren Daniel Sommer falder igennem, men Eskildsen er klart den drivende kraft!

****  /  Jaeger Coomunity Music  /  41 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share