Jazzlab Orchestra: Loguslabusmuzikus

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Det store, Montreal-baserede Jazzlab Orchestra er efter mere end femten års virke blevet en institution i Canada. Saxofonisterne Mario Allard, Benjamin Deschamps og Samuel Blais foruden trompetisten Jacques Kuba Séguin, bassunisten Thomas Morelli-Bernard, pianisten Félix Stüssi, bassisten Alain Bédard og trommeslageren Michel Lambert har således sammen positioneret sig som pionerer og udforskere af en hel stribe af forskellige stilarter inden for moderne jazz. Ofte stiller orkesteret sig nemlig til rådighed, når nye værker skal skrives af nye ”leverandører”. Det er et af orkesterets kendetegn: at det hyrer en komponist til specifikt at skrive nyt til sig. Materialet til det nye album, Loguslabusmuzikus, er originalt, skrevet af komponisten, Auguste Le Prez. Og det er musik, der afspejler ånden i den dynamiske jazz af i dag – den fokuserer på sammenspillet, men giver dog stadig plads til solopartier – om end i kortere, mere integreret form. Musikken er ekspressiv, næsten febril, men ikke på noget tidspunkt træt. Tvært imod er det som om, de otte musikere i orkesteret gør det ud for et helt big band. De har noget, de vil sige. Og det gerne på den halve tid. Dét er til gengæld også lovlig voldsomt. Et helle finder jeg dog i nummeret Criucm.

***  /  Effendi Records  /  75 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share