Nick Maclean: Can You Hear Me?

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Det er et ganske særligt, ja, imponerende solo-dobbeltalbum, den canadiske jazzpianist, Nick Maclean, her udsender på Brooklyn-baserede Browntasaurus Records. Jeg kommer uvilkårligt til at tænke på navne som Keith Jarrett, Herbie Hancock, Chick Corea, Brad Mehldau og danske Carsten Dahl – store jazzpianister, som før Maclean har kastet sig ud i lige så halsbrækkende soloprojekter. Som dem lykkes Maclean langt hen ad vejen med sit soloprojekt, der dels består af egne kompositioner/improvisationer, dels af versioneringer af kendte standards som Herbie Hancocks Dolphin Dance, Cole Porters All of You og Wayne Shorters Footprints. Værket som helhed er facetteret, rigt, personligt og intimt, til tider følsomt, til tider sprudlende ekspressivt. Det står således lysende klart, at der her er tale om en meget virtuos komponist og pianist – forståeligt, at han er rost af kritikere og har modtaget så mange priser. Men selv om Maclean har lagt sjæl i forløsningen af materialet på Can You Hear Me?, er det også som om, der i lange stræk går teknikaliteter, præstation og unødig tour-de-force i forløsningen. Personligt finder jeg det svært at få musikken ind under huden. Men det ændrer ikke ved, at soloprojektet er af usædvanlig stor styrke.

****  /  Browntasaurus Records  /  147 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share