Frank Dupree Trio: Blueprint

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Nikolai Kapustin (1937-2020) var en sovjetisk (ukrainsk/russisk) pianist og komponist, som udviklede en særegen musisk stilart, der var som et møde mellem jazzen på den ene side og den klassiske musik på den anden. Han komponerede således mange musikstykker, der gav plads til fri improvisation inden for de fastlagte, kompositoriske strukturer. Det er dén kvalitet, den unge, tyske pianist, Frank Dupree (som en nutidens svar på eksempelvis Oscar Peterson eller Erroll Garner), har opdaget og videreudvikler. På Blueprint tager Dupree således sammen med sine to sidemen, bassisten Jakob Krupp og trommeslageren Meinhard ”Obi” Jenne fat på en række af Kapustins koncerter, præludier, parafraser, variationer og motiver. Meget interessant vælger Dupree på albummet at spille de eksisterende noder, medens Krupp og Obi improviserer. I den forstand bliver forbindelsen mellem jazzen og den klassiske musik virkelig udforsket og udfordret. Og det vel at mærke med en udtalt virtuositet og et helt usædvanligt, teknisk overskud.

****  /  Capriccio  /  67 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share