Tomasz Dabrowski & The Individual Beings: Tomasz Dabrowski & The Individual Beings

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den herboende, polske jazztrompetist Tomasz Dabrowski har til sit første album på danske April Records samlet et dream team af musikere: danske Fredrik Lundin (tenorsaxofon), Irek Wojtczak (tenor- og sopransaxofon), Grzegorz Tarwid (klaver og keys), Max Mucha (kontrabas), norske Knut Finsrud (akustiske trommer) og Jan Emil Mlynarski (elektriske og akustiske trommer). (Hvor nationalitet ikke er anført, er der tale om en polsk musiker). Sammen har de syv musikere skabt et album, der tydeligt er inspireret af og udgør en hyldest til Tomasz Stanko – den verdensberømte, polske jazztrompetist, som døde i 2018. Materialet er overbevisende; septetten er overbevisende i sit sammenspil; og selv fører Dabrowski sig frem som en overbevisende betvinger af det blæseinstrument, som indtil for få år siden faktisk var Tomasz Stankos. Musikken kan genrebetegnes som en kraftfuld og ekspressiv form for moderne jazz; lydbilledet er stort og sonisk; musikken ikke nostalgisk eller følelsesbetonet – snarere innovativ, fremadrettet, fornyende og modig, rundet af en særegen autenticitet. Der lefles ikke for nogen eller noget, men spilles til the edge!

****  /  April Records  /  42 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share