Natsuki Tamura: Summer Tree

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den japanske komponist og multiinstrumentalist (primært trompetist), Natsuki Tamura, har i fem årtier været at finde i den internationale elite af avantgardister. Her har han bevist sit værd. Og det på utallige scener og album. Hans nye album, Summer Tree, er imidlertid hans kun femte soloalbum, men til gengæld et album, der er som endnu et skridt videre i hans udforskning af musikkens soniske byggesten. På albummet er der fire stykker musik eller rettere: lydlandskaber af mørk karakter. Landskaber der synes at berette om dramaer, skæbner, begivenheder. Fælles for de fire stykker musik er, at de er minimalistiske og dog uforudsigelige. Summer Dream er som et møde mellem Amerikas avantgardejazz og Himalayas tempeltradition. Summer Wind byder på en gæsteoptræden ved avantgardepianisten Satoko Fujii, der dog denne gang optræder som vokalist, med lyde og udråb, ikke ord og strofer. Men uanset hvad, så gør uforudsigeligheden og det uudgrundelige i musikken, at man som lytter skærper sin opmærksomhed og lytter, til detaljer, nuancer, petitesser. Og i disse ligger der lærdom og fascinationskraft.

****  /  Libra Records  /  44 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share