Éric Dubois Quartet: Éric Dubois Quartet

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den franske jazzguitarist, Éric Dubois, pladedebuterer i eget navn med dette ret overbevisende album. Han har selv over flere år skrevet og på scenen med sine velvalgte sidemen – saxofonisten Benoit Baud, kontrabassisten Mathieu Millet og trommeslageren og vibrafonisten Éric Navet – raffineret materialet, de komponerede solopartier såvel som det arrangerede sammenspil og de indbyggede åbninger for improvisation. Det er med andre ord et gennemprøvet materiale, der med det selvbetitlede opus udgives. Materialet kan genremæssigt betegnes som guitarbaseret, ekspressiv og moderne jazz, som nok rummer nogle melodiske, til tider næsten rockmusiske elementer, men som også fremstår som ni adskilte plateauer af facetteret, ukonventionel, teknisk kompleks og fascinerende karakter. I passager læner Dubois og hans kvartet sig op ad avantgarden, men aldrig som var der tale om en stilistisk digression. Et nummer som Un oiseau sur l’épaule gør f.eks. dét, men de fire musikere er også i konstant kontrol, hvorfor udtrykket forbliver samlet, som var det ét hele. Mest melodisk og fængende er nummeret Mémoires.

***  /  Circum Disc  /  50 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share