Jacob Artved: Metamorphosis

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

En af historierne om den unge jazzguitarist Jacob Artved er, at han forlod sit ”sikre studie” på Rytmisk Musikkonservatorium i København (hvor han helt uhørt var blevet optaget i en alder af bare 15 år) for at tilegne sig en ”usikker mesterlære” på livets landevej (læs: i nogle af de mange jazzklubber, der findes i New York). Her sad han ind i jazzsessions med musikere, der næsten altid var ældre og mere rutinerede og (livs)erfarne end han. Han fik selv hår på brystet, og i dag kan vi andre så – med albummet, Metamorphosis – nyde godt af hans modne forvandling af klassiske musikstykker til jazzballader. På Metamorphosis er der musik af Tchaikovsky, Prokofiev, Poulenc, Ravel og Debussy – musik, der er nøje udvalgt af Artved og smukt omdannet til jazz – fremført i et sammenspil med bassisten Felix Moseholm, pianisten Ben Besiakov, oboisten Max Artved, trommeslageren Cornelia Nilsson, congasspilleren Eliel Lazo, violinisten Kirstine Schneider, bratschisten Stine Hasbirk Brandt og cellisten Joel Laakso. Harmonik og tonesprog forbinder de nævnte musikeres præstationer med den klassiske musik. Men ellers er det respektindgydende nye spor, Artved og hans sidemen lægger til musikken. Især lykkes det Artved og hans sidemen til UG at revitalisere to af Debussys klaverstykker.

****  /  Stunt Records  /  50 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share