Karl Silveira: A Porta Aperta

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Karl Silveira er en ny portugisisk / canadisk stjernebasunist in spe. En jazzmusiker, der har hentet inspiration i mange forskellige kilder, og som både udviser kærlighed til tradition og fornyelse. A Porta Aperta, Silveiras debutplade, viser spændvidden, om end jeg som udgangspunkt vil genrebetegne hans originale kompositioner og forløsningen heraf som moderne jazz snarere end traditionel jazz. Silveira er endda en musiker, som mestrer flere forskellige instrumenter til noget nær perfektion. I den forstand har han meget i værktøjskassen. Derfor veksler stemningen i albummet også mellem det potent energiske og det introvert eftertænksomme. Silveira kan åbenlyst sin Wayne Shorter, sin Thelonious Monk, sin Mark Turner. Den konstellation, han har bag sig – David French på tenorsax, Allison Au på altsax, Chris Pruden på klaver, Dan Fortin på kontrabas og Nico Dann på trommer – gør da også sit til at facettere farveladen. Silveiras portugisiske aner er som en understrøm i musikken, en varm kilde.

***  /  Eget selskab  /  43 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share