Mike Murray: Horizon

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den canadiske guitarist, Mike Murray, har en vidtfavnende baggrund – han har spillet jazz, latin, klassisk musik, verdensmusik, mellemøstlig musik, fusionsjazz og rock m.m. Men hans debutalbum Horizon og de otte nye kompositioner herpå er ren guitarbaseret, progressiv rock. Horizon er indspillet med ”social afstand” under Corona-pandemiens nedlukning af Canada og de fleste andre lande i verden. Albummet er med andre ord (nødtvungent) blevet indspillet i bidder, der digitalt er blevet sendt frem og tilbage eller også som live-streamede sessions på Twitch, og så er det blevet produceret af Murray selv, for til sidst at blive mikset af Latin Grammy Award-vinderen, João Thire, og masteret af Justin Gray. Selv om Horizon således på mange måder er som et samlet puslespil, må jeg understrege, at albummet er umådelig godt skruet sammen, nok umiddelbart er i slægt med meget af den toneangivende, guitarbaserede indie-rock, der udgik fra Canada og USA i 1980’erne og ’90’erne, men også fremstår som forfriskende nyt og originalt. Og væsentligst af alt: Murray selv demonstrerer en virtuositet og udtryksstyrke, der er respektindgydende, grænsende til vildt imponerende. Denne guitarist kan virkelig sit shit! Tag bare en ballade som January Changes! Den er dybt fascinerende.

****  /  Eget selskab  /  47 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share