Way North: New Dreams, Old Stories

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Way North er et canadisk/amerikansk world/jazz/folk cross-border kollektiv, som med albummet, New Dreams, Old Stories, (ikke overraskende) har skabt en form for cross-border musik. I bandet indgår tre canadiere og en amerikaner – saxofonisten Petr Cancura, trompetisten Rebecca Hennessy, bassisten Michael Herring og trommeslageren Richie Barshay. Og sammen gør de altså en god figur, fordi de alle er teknisk dygtige, og fordi de åbenlyst deler glæden ved de tre stilarter og kombinationen heraf. Når man hører musikken, kan det ikke undre, at bandets entusiastiske kernepublikum opfatter dets originale musik som energifyldt. Bandet leger med musikken, med formerne og farverne og har i det hele taget en eklektisk tilgang til kunsten. Mest fascinerende finder jeg det latinske nummer, Pajarillo Verde, som bygger på en venezuelansk folkemelodi. Men fascinerende er også den stilfærdige ballade med den lange titel: If Charlie Haden Couldn’t Write a Song to Bring World Peace, What Hope is There for Me. Den ballade er en smuk hyldest til Charlie Haden.

***  /  Roots2Boot Recordings  /  59 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share