Kjetil Mulelid Trio: Who Do You Love the Most?

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Who Do You Love the Most? er norske Kjetil Mulelid Trios tredje album på små fem år – endnu et smukt, melodisk og harmonisk rigt instrumentaljazzalbum med komplekse strukturer, en nordisk grundtone og et lejlighedsvist sakralt tilsnit. Albummet rummer ti nye, originale kompositioner af pianisten – om end to af de ti numre er improvisationer over to solonumre, som Kjetil Mulelid indspillede og udgav på sit soloklaveralbum fra sidste år, Piano. Med sig i den innovative trio har Kjetil Mulelid kontrabassisten Bjørn Marius Hegge og trommeslageren Andreas Skår Winther. Og alle står de i gæld til navne som Jan Johansson og Esbjörn Svensson. Samtidig er de alle særegne musikere med et eget gehør, en egen fingerspitzgefühl, en egen sans for sammenspillets kunst. Når jeg for eksempel hører de tre i numre som Remembering og Point of View hører jeg både forbindelsen til de store svenskere og de tre nordmænds egne individuelle og fælles kvaliteter. Musikken er gribende, spændstig, noget nær formfuldendt og uudtømmelig.

*****  /  Rune Grammofon  /  42 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share