Scott Hamilton: Classics

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Sædvanligvis forbinder jeg begrebet ”feel-good-music” med noget kedeligt og konformt. Men amerikanske Scott Hamiltons nye jazzalbum på danske Stunt Records er både feel-good og dybt fascinerende, gribende og gennemført. Og dét miks af kvaliteter skyldes både den glød, der kendetegner Hamiltons stil på tenorsaxofonen og den back-up, han får fra den aldeles suverænt swingende dansk/svenske rytmesektion, der består af pianisten Jan Lundgren, kontrabassisten Hans Backenroth og trommeslageren Kristian Leth. Kvartetten spiller med en fuldstændig overlegen tyngde og lethed et melodisk repertoire, der består af temaer fra store, klassiske musikstykker – heraf titlen, Classics. Albummet åbner med sanseligt smukke stykker skruet sammen over temaer fra først Sergei Rachmaninoffs 2. klaverkoncert og efterfølgende Maurice Ravels stykke for soloklaver, Pavane. De to er nogle af de bedste af albummets i alt ni musikstykker og uvilkårligt leder saxofonens glød og de fires eminente sammenspil mine tanker i retningen af Stan Getz’ gyldne stunder. Classics er dog i særklasse original – men stadig, som Stan Getz’ udgivelser, langtidsholdbare.

*****  /  Stunt Records  /  60 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share