Ariane Racicot: Envolée

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Det er et meget overbevisende debutalbum, den unge, canadiske jazzpianist, Ariane Racicot, udsender. Racicots originale jazzmusik på Envolée er stilsikker og pågående, groovy og moderne, og så låner den gladelig fra andre genrer såsom den progressive rock, fusionen og latinjazzen. Og én ting er, at Racicot åbenlyst er innovativ og interessant som komponist, noget andet og nok så væsentligt er, at hun også er superb som udøvende musiker – som solist og i sammenspil med sine to sidemen: Antoine Rochefort (elektrisk bas) og Guillaume Picard (trommer). Numre som Coffee and Cigarettes og Bicycle Ride er ganske enkelt fremragende. Både fordi der er noget rastløst og sindsoprivende utålmodigt i Racicots spil, og fordi der er noget forunderligt jordbundet, solidt og ja, stilsikkert i selvsamme. Musikken på albummet – eller er det en EP? (fem numre og en varighed på tilsammen 32 minutter) – er således ikke bare lovende, passioneret og respektindgydende – Envolée er et af de bedste jazzalbum jeg endnu i år har hørt. Musikken er facetteret og dog straight ahead.

*****  /  Multiple Chord Music  /  32 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share