Maja Brøns: Imens vi venter på solen

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Danske Maja Brøns er komponist, sangskriver, sanger og producer m.m. Og Imens vi venter på solen er hendes debutalbum. Et album, der byder på sange og musik, der genremæssigt er som et miks af enkel og umiddelbar vokaljazz, folk og indiepop. Hovedparten af teksterne har hun selv skrevet – men tre har hun lånt – af henholdsvis Inger Christensen, Shëkufe Tadayoni Heiberg og Per Højholt. Uanset ophav kredser teksterne om kendte temaer som kærlighed, krig og kaos – alle er på dansk, og alle har en kvindelig vinkel. Maja Brøns har selv komponeret alle ti numre, har selv siddet ved klaveret, selv sunget og produceret. Og så har hun omgivet sig med sidemen, der kunne understøtte hendes æstetiske idéer og visioner. Ud af det hele – forarbejdet og studiearbejdet – er kommet et album, der fremstår som sjælfuldt, betydningsladet og insisterende uden dog at være uomgængeligt eller særlig originalt. (I momenter minder hendes sange og musik om Katinkas). Bedste numre er efter min mening Lande på dig og Nu vælter smilet – fordi de har kant og karakter. Men som helhed fremstår albummet også som lovende – der er noget at bygge videre på.

***  /  BlikFlak  /  38 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share