Bagland: States of Being

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Det jyske band / ensemble, Bagland, er en innovativ størrelse, som siden pladedebuten i 2015 har udgivet (nu) fire album og fortjent høstet opmærksomhed, ros og priser. Kapelmester Jakob Sørensen (trompet) og hans fire medsammensvorne – Alex Jønsson (guitar og pedal steel), Mathias Jæger (synthesizer), Frederik Sakham (kontrabas og el-bas) og Frej Lesner (trommer) – cementerer bare med 4’eren, States of Being, bandets kreativitets- og kvalitetsniveau. Musikken på albummet er – fra hidtil at have været akustisk, næsten kammermusikalsk – blevet tilført et elektronisk element, og det får den til at changere som et andet silkeklæde. Stadig svøber klædet sig om lytterens ører – florlet, blødt og sanseligt. Men den rummer også flere kalejdoskopiske nuancer, varierende ind- og udtryk. I den forstand har Jakob Sørensen og hans band ønsket at udvide udtrykket. Med sig på 4’eren har Bagland da også denne gang gæstemusikerne – Josefine Opsahl (cello) og Anna Jalving (violin) – som nok spiller akustisk, men som ikke desto mindre giver musikken kant, eksempelvis i et nummer som Amber Blush, hvor trompet, synthesizer og cello seriøst mødes. Men helt generelt er der også en form for slow motion i / en form for nordisk melankoli over musikken. En tåget, men dragende smuk og melodisk tilgang til riterne / melodierne.

****  /  Jaeger Community  /  44 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share