Buster Sledge: Call Home

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Buster Sledge er en amerikansk / norsk folk-trio bestående af Michael Barrett Donovan (violin og lead vokal), Jakob Folke Ossum (guitar og vokal) og Mikael Jonassen (banjo og vokal). Og Call Home er Buster Sledge’s første ”rigtige” studie-album, efter selvudgivelsen af debutalbummet, Spirit i 2020. Sangene og musikken på studiealbummet balancerer selvfølgeligt mellem akustisk folk og country; den er klart inspireret af bluegrass; byder på klare melodier og harmonisk, flerstemmig sang; og vidner om, at de tre alle har en baggrund i jazzmusik – uanset om det måtte være i swing eller fusion – og en særegen interesse i de seneste årtiers vise- og folktradition – sådan som den kommer til udtryk i USA. Der er således en let- og lydhørhed de tre imellem, der både antyder en forbindelse til den mere improvisationsbaserede jazz og en perfektionering af den akustiske form for folk og country. Mest helstøbte numre er efter min mening Other Side og Man Eaten Lake. I momenter tænker jeg, at de tre musikere / sangere måske er inspireret af Simon & Garfunkel, men konstant vender jeg tilbage til den opfattelse, at deres udtryk som trio er unik.

***  /  Heilo Records  /  41 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share