Queen Kong: Fray

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Trommeslageren Lorie Wolfs canadiske klezmer-projekt, Queen Kong, er musikalsk farverigt, for musikerne i projektet byder på det nye album, Fray, ind med strømninger fra deres vidt forskellige baggrunde – baggrunde ikke bare i klezmer, men også i Balkan punk, hip-hop messing, vestindisk reggae, brasiliansk psych-rock, traditionel jazz og improvisationsmusik – foruden klassisk musik. Alle baggrunde / subgenrer forener de otte musikere på forunderlig vis i det fælles projekts nye musik, der af samme grund er forfriskende original – selv om den i sin kerne klassificeres som klezmer. Numre som If/Then, East 3rd and C og Kaddish for Jonny er for eksempel ekstremt lytteværdige, forfriskende og fyrrige – stilsikre i kernen, men tilsat strejf af andet og mere. Og dette andet og mere kommer både ud kompositionerne og ud af sammensætningen af musikere. Udover kapelmesteren, Lorie Wolf, skal to af de øvrige musikere fra projektet fremhæves for deres kunstneriske kvaliteter – nemlig klarinettisten Michael Winograd og cellisten Beth Silver. Deres teknik og farvelægning af musikken aftvinger den dybeste respekt.

****  /  Eget selskab  /  52 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share