Josh Sinton: Steve Lacy’s Book of Practioners, Vol. 1 “H”

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den amerikanske jazzkomponist og barytonsaxofonist, Josh Sinton, studerede i sin tid på New England Conservatory under sopransaxofonisten Steve Lacy. Lacy havde skrevet en række vanskelige værker for solosopran, men Sinton ønskede at overføre dem til barytonen, selv om Lacy mente, at det ville blive umuligt. Men nu – atten år efter, at Lacy døde – er Sinton endelig parat til at udsende det, der bliver det første af flere album for solo-barytonsaxofon – med musik skrevet af Steve Lacy og altså spillet / improviseret over af Josh Sinton. Musikstykkerne – etuderne, kunne man kalde dem – er komplekse, repetitive mønstre snarere end melodier, serier af lyde – skitser, former, forløb, plateauer – snarere end let aflæselig musik. Sinton har fortalt, at han tidligere i sin karriere øvede sig på stykkerne, når han stillede sig op og spillede i New Yorks subway. Og at han i øvrigt spillede dem på scener – i flere forskellige set-ups – som opvarmning. Men her kommer de altså – i en raffineret og stadig kompleks og krævende udgave – for solo barytonsaxofon.

***  /  Form is Possibility Recordings  /  44 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share