Abdou Boni: Sources

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Abdou Boni er en på papiret umage fransk duo bestående af guitaristen Raymond Boni (f. 1947) og saxofonisten Sakina Abdou (f. 1984). De to – den ældre herre og den yngre kvinde – mødes på Sources i en prøvende form for freejazz / avantgardejazz, og at der næsten er to generationer mellem de to skader ikke de kunstneriske præstationer. Tværtimod. De to formår at udnytte forskellighederne og få én plus én til at give mere end to – selv om det, de skaber, har mere karakter af diffuse lydlandskaber end af egentlig musik. Tag nummeret, D’un bord à l’autre, og du vil forstå, hvad jeg mener. Herpå mishandler Boni sine metalliske strenge, alt imens Abdou træder op og ned ad trappetrin og udstøder instrumentale hvin. Et nummer som Ascendance de l’air lyder som et balstyrisk vækkeur med løse fjedre, der popper ud til højre og venstre. Præstationerne er fascinerende snarere end smukke, udfordrende snarere end forløsende. Og så afspejler de vel at mærke kulturelle forskelligheder i et kvalificeret møde.

***  /  Circum-Disc  /  33 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share