Chet Doxas: Rich in Symbols II

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Vel er den canadiske (i USA bosiddende) jazzsaxofonist og –klarinettist musiker. Men han er også et menneske, der er mere end almindeligt optaget af nyere, nordamerikansk billedkunst. Derfor har han kastet sig ud i et konceptuelt projekt, som godt kunne gå hen og blive begyndelsen på et livsværk. Når Chet Doxas ser kunst, hører han musik – siger han. Derfor lavede han for fem år siden et album, Rich in Symbols, som han dedikerede til den gruppe af kunstnere, der i starten af 1980’erne satte deres umiskendelige præg på kunstscenen i New York Citys Lower East Side. Nu følger så Rich in Symbols II, hvorpå Chet Doxas og hans kvintet (der i øvrigt består af Jacob Sacks (klaver), Joe Grass (guitar), Zack Lober (bas) og Eric Doob (trommer)) sætter musik til syv meget kendte, canadiske kunstværker (af henholdsvis A.Y. Jackson (x2), Franklin Carmichael, Tom Thompson, Emily Carr, Lawren Harris og J.E.H. MacDonald). Der er genremæssigt klart tale om jazzmusik. En moderne form for instrumentaljazz, der nok fremstår som komponeret og kontrolleret, men også som fri og uforudsigelig, næsten avantgardistisk. I den forstand – og sammenholdt med de syv kunstværker – har Chet Doxas og hans kvintet skabt grobund for en refleksion / fortolkning, der er interessant.

***  /  Justin Time Records  /  60 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share