Morten Schantz Trio: Passenger

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den danske jazzkomponist og –pianist, Morten Schantz, har igennem mange år lagt navn til en trio, der dog har varieret i besætning. Den, der agerer på det nye album, Passenger, består foruden kapelmesteren selv af Morten Ankarfeldt på kontrabas og Janus Templeton på trommer. Og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at de tre har en særegen, indbyrdes fornemmelse for hinanden – alle er fortrolige med de andres tekniske og kunstneriske kvaliteter, og derfor bliver sammenspillet så virtuost, organisk og stramt og stringent. Morten Schantz’ kompositioner bliver i forløsningen så dynamiske, at jeg tænker, at der her er tale om en banebrydende, moderne form for jazz – selv om jeg i strofer undervejs hører inspirationskilder afspejlet. Når jeg hører de første strofer af nummeret, Hidden Island, bilder jeg mig f.eks. ind, at jeg kan høre reminiscenser fra introen til den britiske artrockgruppe Supertramps Fool’s Overture. Og helt generelt hører jeg en power og pondus, som giver mindelser om Esbjörn Svenssons hedengangne trio. Samtidig føler jeg mig dog udsat for noget forfriskende nyt, originalt og gennemarbejdet, og dét tjener Morten Schantz til ære.

****  /  April Records  /  44 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share