Rafael Zaldivar: Rumba

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den innovative, cubanske jazzpianist, –percussionist og –komponist, Rafael Zaldivar, er både klassisk og rytmisk uddannet. Rytmisk har han spillet med en række jazzkoryfæer – navne som Steve Coleman, Amado Dedeu Garcias og Francisco Mela (og dennes Cuban Jazz Machine). Og så er han fra barnsben blevet opflasket med den sanselige latinamerikanske jazzmusik, som han her, på sit nye album, raffinerer – blandt andet med disse gæsteoptrædende: Terri Lyne Carrington, Kurt Rosenwinkel og førnævnte Amado Dedeu Garcias. Jeg tør godt sige, at latinjazz for mig ikke forbliver den samme, efter at jeg har hørt Zaldivars udgave. Tværtimod. Det er som om, han udfordrer genren, tegner ornamenter i nye formationer og betjener sig af nye farver. I momenter tænker jeg i hvert fald, at Zaldivar må have lyttet til Pat Metheny, i andre at han må have lyttet til Herbie Hancock – forud for skabelsen af de nye numre. Under alle omstændigheder har han skabt ti af slagsen, og de har det tilfælles, at de både er traditionsbevidste og traditionsudfordrende. Numre som Guajiro og Two Words er flerdimensionelle, bygger bro til andre subgenrer, og dog er de fokuserede og stringente.

****  /  Effendi Records  /  53 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share