Gentiane MG: Walls Made of Glass

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Gentiane Michaud-Gagnon aka Gentiane MG er en virtuos, Montreal-baseret jazzpianist og –komponist. Og Walls Made of Glass er hendes tredje album i eget navn – efter kunstnerisk succes med de to første, Eternal Cycle (2017) og Wonderland (2019). Det nye album er blevet til i et tæt samarbejde med de to profilerede, ligeledes canadiske jazzmusikere – bassisten Levi Dover og trommeslageren Louis-Vincent Hamel – som Gentiane MG i flere år har spillet med. Og sammen skaber de tre altså – på baggrund af Gentiane MG’s ti nye, originale kompositioner – et forunderligt dragende, næsten narrativt, dramatisk og farverigt, musisk univers. Kompositionerne og arrangementerne er – om ikke filmiske – så i hvert fald billedskabende. Og de mange facetter – eksempelvis i kontrabassens spænd i et nummer som Mésanges – bygger hos lytteren forventninger, spændingskurver og kontrastfyldte følelsesregistre op, som i alle tilfælde forløses – om end på subtil, næsten fortryllende vis. Gentiane MG skaber lys i mørket og finder mørket i lyset og gør det med en ferm fornemmelse for stemninger.

****  /  TPR Records  /  44 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share