So Long Seven: Only Elephants Know Her Name

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Canadiske So Long Seven er en usædvanligt gruppe – i den forstand, at det er en gruppe, der spiller en helt særegen blanding af jazz, klassisk, blues, folk og world. Gruppens musik lugter lidt af Indien, lidt af Europa, lidt af Nordamerika, lidt af Sydamerika og lidt af Afrika. Dens musik er med andre ord eklektisk. Og det hænger selvfølgelig både sammen med gruppemedlemmernes etniske rødder, med deres vidtfavnende musikinteresser og med deres valg af instrumenter. Kernegruppen består af Neil Hendry på diverse guitarer og basguitarer, Tim Posgate på divers banjoer, William Lamoureux på diverse strenge (violin, bratsch, guitar og bas) og Ravi Naimpally på tabla og andre trommer og slagtøjsinstrumenter. Men det altafgørende er, at musikken hænger sammen som et organisk hele; at subgenrerne opløses til i hvert fald min umiddelbare glæde. Vel udfordres jeg som lytter, men på den fede måde. Jeg lader mig med rundt i manegen, hvor jeg opdager kunstneriske udtryk og sammenhænge og sammenstød og sammensmeltninger, som kun fascinerer. Det hele er medrivende, magnetisk. Især elsker jeg det hektiske, eklektiske folk-nummer, Frolic of the Monsoon Frogs.

****  /  So Long Seven Records  /  34 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share