TOC: Did it Again

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den franske avantgardetrio, TOC, fejrer sine første femten år med udgivelsen af det firedobbelte live-album, Did it Again. TOC, der består af Jérémie Ternoy (keys og bas), Peter Orins (trommer) og Ivann Cruz (el-guitar), ”lever” sædvanligvis i sit møde med publikum. Her skaber trioen avantgardemusik på scenen i et forunderligt ”sammenspil” med publikum. To år med Corona-nedlukning har af samme grund været barske løjer. Det er da også tydeligt, at drengene har trængt til at komme ud igen – ud blandt andre, ud på scenerne, ud til publikum. Det mærker man på denne live-indspilning (hovedparten er indspillet i en periode i efteråret 2021, mellem to perioder med nedlukning). TOC’s musik er som et vildt dyr, der vågner efter et langt vinterhi og nu mærker sult og jagtinstinkter tage over. Man får trang til at gemme sig, undgå at blive bytte for den galopperende galskab, dræberinstinktet. Og vel kan de 167 minutter med hæsblæsende musik forekomme lange, men der sker også noget interessant, når man som lytter befinder sig umiddelbart foran det vilde dyr – man går i trance, i ét med den rå og kompromisløse og for det meste ustrukturerede, polyrytmiske musik. Og når man nu alligevel er havnet der – så er det interessant at lytte til de tre første album, der er helt nye, for straks derefter at lytte til det fjerde, som er et genoptryk af TOC’s allerførste live-indspilning fra 2008. Sløjfen bindes til stor fascination. Og erkendelsen indfinder sig: Meget af musikken er som var den reminiscenser af den rå, progressive 70’er-rock – bare uden de melodiske passager.

****  /  Circum-Disc  /  167 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share