Gabriel Jacobsen: Restless Hearts

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Gabriel Jacobsen har længe været en perifer figur i musikkens tjeneste. En mand, der stemte guitarer og i det hele taget gik til hånde på og bag scenen som hjælper for alle hånde musikere. Men han har også været en, der (i det skjulte) selv skrev sange og en, der selv sang. Og nu er han altså også en, der pladedebuterer – med Restless Hearts og ti nye sange og kompositioner, der genremæssigt kan betegnes som folk-rock. Disse sange er nok ret konventionelle, måske inspireret af Bruce Springsteens sange, men også overraskende stilsikre og solide – de står i egen ret. Sange som Bigger Than a Dime og Move In er eksempelvis uhyre vellykkede. Det er sange, der indikerer, at Gabriel Jacobsens håndelag som singer-songwriter må være udviklet over tid og i hvert fald rummer et stort potentiale. Hans vokal er endda prisværdigt sikker. Derfor er der også god grund til at hæfte sig ved navnet, Gabriel Jacobsen, og til at håbe, at han har stamina til at klø på og skærpe håndelaget i de kommende år. At han så indledningsvist udtrykker sig konventionelt og lægger sig i slipstrømmen af andre, større kunstnere – det får være. For potentialet til andet og mere er der.

***  /  Sandorf Records  /  34 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share