Joan Beckow Legacy Project

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

I januar 2021 døde den canadisk/jødiske sangskriver / komponist / pianist, Joan Beckow, i en alder af 88 år. Hun fik aldrig i sin levetid udgivet studieindspilninger i eget navn – selv om hendes navn i sin tid blev nævnt i sammenhæng med Leonard Bernstein og Stephen Sondheim. Men med Joan Beckow Legacy Project gør den canadiske mor- / søster-duo, Wendy Bross Stuart og Jessica Stuart, op med det. Med musikere og sangere fra deres hjemland har de to indspillet 22 af Joan Beckows gamle sange / kompositioner og nu udsendt disse på et dobbeltalbum bestående af ét album med sange og musik fra Beckows musicals (det album hedder I Will be the Tune) og ét album med klassiske / religiøse sange af Beckow (det album hedder Hear My Spirit Sing). Beckows sange til musicals / teaterscenerne er vitterligt i familie med Bernsteins og Sondheims – de emmer af Broadway og amerikansk musicaltradition. Hendes klassiske / religiøse sange emmer tilsvarende af USA – især af den jødiske trosretning og dens amerikanske udtryksform, hvilket alene sangtitler som Sh’ma, Oseh Shalom og Tov L’Hodot tilkendegiver. Lydbilledet på begge album er, som var der tale om gamle 78’ere / lakplader, og det bidrager på forunderlig vis til forståelsen af, at der reelt er tale om gamle sange / kompositioner, som bare først er blevet indspillet i et studie nu. Dét valg er godt, tænker jeg. Men jeg tror også, at man skal være særlig optaget af musicals og af jødisk / amerikanske sange for at blive opslugt af udgivelsen.

****  /  selskab ikke oplyst  /  65 min. 

Please follow and like us:

  • 0
  • Share