Wako: Ut av det nye

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Wako er navnet på en norsk jazzkvartet, der består af Kjetil A. Mulelid på klaver, Martin Myhre Olsen på saxofon, Bárdur Reinert Poulsen på kontrabas og Simon Olderskog Albertsen på trommer. Kvartetten har eksisteret i ti år, og Ut av det nye er dens sjette album. Og det er et album, der vidner om, at det er fire teknisk dygtige og rutinerede herrer, der indgår i kvartetten, og om, at de alle er nysgerrige og ambitiøse – på kunstens vegne. Alle kompositioner er originale, skrevet til netop dette album, og det er altså bemærkelsesværdigt, så sammenhængende de forekommer. Jeg fornemmer simpelthen, at de fire musikere er godt sammenspillet – de kalder da også hinanden for venner – at de har et godt indbyrdes gehør, og at de forstår at få det bedste ud af både sammenspillet og solopartierne. Der er på en gang noget dynamisk og råt over flere af deres numre, noget autentisk og modent, som gør deres moderne, nordiske jazz voldsomt inspirerende. Især falder jeg for den begavede ro, de opsøger i et nummer som Løgmannabreyt. Men også for den syrede kraft, der udgår fra et nummer som Alt det vi tapte.

****  /  Øra Fonogram  /  42 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share