Brueder Selke: Marienborn

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Brueder Selke er en overset, men yderst spændende duo fra det gamle Østberlin. Brødrene Selke – Sebastian og Daniel (som tidligere har udsendt musik under navnet CEEYS) – komponerer sammen og forløser sammen deres egne kompositioner, vel at mærke som poly-instrumentalister. Nok er udgangspunktet, at Sebastian Selke spiller cello og Daniel Selke klaver, men de to brødre kombinerer også deres akustiske instrumenter med elektronisk musik, og dermed skaber de en særegen, facetteret og gribende form for kunst, der alt andet lige må betegnes som minimalistisk elektroakustisk, neoklassisk musik. Deres nye album, Marienborn (navnet refererer til den gamle grænseovergang mellem Øst- og Vesttyskland, mellem Magdeburg og Braunschweig), er i sig selv en slags cross over; et møde mellem det elektroniske og det akustiske; et møde mellem det melankolske og det lyse. Musikken er præget af loops, der gentages og gentages og til stadig varieres med fine ciseleringer, manipuleringer og skiftende farver og tempi – i en ping-pong som ikke stagnerer. De to er åbenlyst inspireret af islandske Ólafur Arnalds og tyske Niels Frahm. Men man lytter også til noget originalt – en levende organisme; en form for musik, der løbende udvikler sig og som alligevel har en klar og gennemgående kerne. Musikken er æstetisk smuk, grænsende til formfuldendt, mikset til UG med lag på lag på lag.

*****  /  Oscarson  /  43 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share