Dan McCarthy’s Songs of the Doomed: Some Jaded, Atavistic Freakout

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Jeg vil umiddelbart kalde den canadiske vibrafonist og komponist, Dan McCarthy, for jazzmusiker. Men når jeg hører hans nye plade, hvortil han tydeligt har hentet inspiration – både hos 1970’ernes jazzvibrafonist, Gary Burton, og samme periodes rock-koryfæer, The Grateful Dead og Jimi Hendrix – ja, så tænker jeg, at det genremæssige udgangspunkt er mere sammensat. Dan McCarthys afsæt er ganske vist et helt andet – han er optaget af USA’s kendte Gonzo-journalist, Hunter S. Thompson og af dennes virke og væsen. Men slår man alle disse informantioner sammen, har man til gengæld også et godt billede af hvilket landskab, man havner i, når man sætter Some Jaded, Atavistic Freakout på. Musikken er pågående, ekstrovert, til tider voldsomt insisterende. Og så er den grænsende til gal, i hvert fald dramatisk. Eksempelvis vil jeg sige, at titelnummeret er egnet til en dramaserie som David Lynch’s ”Twin Peaks”. Det er et landskab af galskab, skønhed, uhygge og klare rammer. McCarthy har selv skrevet broderparten af materialet (ét track er skrevet af Grace Slick), og alt forløses af en suveræn konstellation bestående i øvrigt af Don Scott på guitar, Luan Phung på guitar, Daniel Fortin på bas og Ernesto Cervini på trommer. Mest helstøbte nummer er The High-Water Mark.

***  /  Three Pines Records  /  57 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share