Andreas Ihlebæk: Nowhere Everything

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

AndreasIhlebæk er nok norsk, men med en opvækst i Tyskland og USA har der også lejret sig et internationalt tonesprog i nordmanden, og dét vil jeg mene, at jeg kan høre i musikken på hans nye album, Nowhere Everything – selv om albummet af Ihlebæk selv lanceres som ”a Norwegian folk tale”. Jeg vil kalde musikken et moderne crossover mellem neofolk, neoklassisk musik, vokaljazz, soul og pop. Den norske pianist og komponist har selv skrevet al materialet og han forløser det med en betagende let intensitet og en bemærkelsesværdig konstellation, der i øvrigt består af Annasara Lundgren (violin og vokal), Nosizwe Baqwa (vokal), Sisi Sumbundu (vokal), Amelia Jakobsson (cello og vokal), Aksel Jensen (kontrabas) og John Stenersen (nøgleharpe). Konstellationens tonesprog er minimalistisk, næsten kammermusikalsk. Sangene er sanselige og smukke, melodiske, melankolske og – ja, gribende. Tag en forunderlig sang som Wolves Must Also Sleep – den kunne være en vuggevise, hvis ikke det var fordi den drejede sig om et skræmmende bæst. Eller tag en instrumental størrelse som The Brew – en næsten filmisk sag, som jeg kunne se / høre som soundtrack til umådeligt mange film i art-cinemas.

****  /  NXN Recordings  /  54 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share