Little North: Wide Open

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Little North – den forholdsvis nye, danske jazztrio bestående af Benjamin Nørholm Jacobsen (klaver), Martin Brunbjerg Rasmussen (kontrabas) og Lasse Jacobsen (trommer) – gør igen-igen en god figur. Nu på deres femte album siden album-debuten i 2016.

Hvert år siden 2020 er det for Little North blevet til et nyt, anmelderrost album – udgivet i et tilsyneladende frugtbart samarbejde med det danske selskab, April Records. Og Wide Open, det femte album, bekræfter altså kun, at de tre og selskabet har fat i den lange end og sans for den kunstneriske ro.

Igen-igen er materialet og dets fremføring præget af, ja, sanselighed, følsomhed, skønhed. Numre som ”Elna” og ”Sunyata” er gode eksempler herpå. Men ellers er det, der måske er mest slående på Wide Open – set i forhold til de tidligere album – at trioen forsøger sig med en mere åben tilgang til triojazzen og dens potentielle farver, energier og temperaturer.

Little North har lagt flere lag ind i sin kompositioner og improvisationer – eksempelvis i numre som ”Dissolving Points” og ”Improv #1, #2, #3”. Men uanfægtet af dette, så er der stadig en klar linje i trioens musikprofil, en stringent vej fra album nummer et til album nummer fem. Og den vej afslører en konstant, tæt forbindelse til blåtonen i den nordiske jazz. Forbindelsen er eksempelvis tydelig i et nummer som ”Lullaby For a Day Fly”. Little North mestrer det blå, men formår vitterligt også at tilføre nye dimensioner, nye teksturer. I den forstand er der flere lag i musikken på 5’eren, end der var på de tidligere. Teknisk og kunstnerisk er musikken blevet ”større”. Klangfladen udvidet. Og alligevel – trioen holder stadig fast i det meditative, det sfærisk drømmende, det fortættede og intense. Og det gør den til UG.

*****  /  April Records  /  39 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share