William Carn: Choices

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Han er en af Canadas førende jazztrombonister og –komponister – i hvert fald indenfor den moderne jazz. Han indgår således i flere forskellige, markante konstellationer i sit hjemland. Men han kan også skabe i egen ret – hvilket hans nye (ultrakorte) album Choices vidner om. Musikken på albummet er skabt i enrum, under Corona-pandemiens to-årige nedlukning af verdenssamfundet. Carn brugte nedlukningen til at skabe elementer af musik i sit eget hjemmestudie, hvorefter han sendte sine digitale lydoptagelser til venner andre steder i Canada. Hver af disse lagde så nye lag til i deres hjemmestudier og med lag på lag står vi her så nu – med Choices. Vennerne var HiFiLo (aka Todd Pentney), William Sperandel, Kelly Jefferson, Jesse Ryan, Ernesto Cervini, Larnell Lewis og Davide DiRenzo. Og sammen – eller rettere: hver for sig – skabte de dygtige musikere altså et hele, der fremstår som en vital, sfærisk drømmerejse udi et elektroakustisk univers, der er magnetisk, minimalistisk, melodisk. Blæserne indtager en markant position i lydbilledet, men også rytmikken og ornamenterne er bemærkelsesværdige. Numre som The Inertia of Complacency og Get Up er af samme grund tæt på geniale.

****  /  Eget selskab  /  26 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share