Johannes Gammelgaards Orkester: Ting tar tid

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den danske jazzkomponist og tenorsaxofonist Johannes Gammelgaard og hans orkester har med albummet Ting tar tid – taget livtag med den danske poet, Piet Hein. Gammelgaard og hans sidemen – Rikke Nybo (vokal), Jeppe Hjøllund (trompet), Jonathan Bruun Meyer (trombone), Jonas Andreasen (barytonsaxofon), Daniel Robinson (klaver), Frederik Hagner (kontrabas) og Johannes Berg (trommer) – har på mange måder skabt musikken til albummet sammen. Sammen har de skabt (øvet sig frem til) det musiske fundament, som Piet Heins tekster står på. Og det samarbejde / den fortrolighed, som samarbejdet har ført til, er der altså kommet et særegent, lidt vildtvoksende og forunderligt uforudsigeligt album ud af. Genremæssigt er musikken en ofte minimalistisk, ofte kompleks form for jazz, som i momenter er melodisk, i andre momenter netop vildtvoksende. Man aner en inspiration fra den svenske visetradition. Men også en inspiration fra den mere eksperimenterende form for big band musik med store arrangementer, fyldige lyde og dominerende blæsere. En suite som Riget i Midten rummer det hele – minimalismen og fylden, det melodiske og det vildvoksende foruden vokalen og Heins forrygende poesi.

***  /  Jaeger Community  /  41 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share