Luumu: Elephant Love Song

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den sweiziske jazztrio, Luumu, udsender med, Elephant Love Song, sit tredje album. Materialet herpå er raffineret melodisk vokaljazz med et tydeligt element af nordisk melankoli. (Sangerinden, Adina Friis, er halvt dansk). Trioen – Adina Friis (vokal, klaver og komposition), Simon Iten (kontrabas) og Andy Schelker (trommer) – har på albummet fået opbakning fra et otte-mand-stort stryger- og messing-orkester, som i momenter næsten giver musikledsagelsen et kammermusikalsk præg. De ti numre har alle noget dybt personligt over sig – de handler om sorg, smerte og tab (af konkrete menneskeliv) eller om lidt mere diffuse, men væsentlige størrelser som klimaforandringerne og deres mareridtsagtige konsekvenser. I den forstand er der et element af sorg og oprørt samfundskritik i sangene, dog uden at der på noget tidspunkt bliver tale om protestsange. Eller for den sags skyld terapeutiske sange. Universet er mere universelt, sørgmodigt, melankolsk. Og i momenter let og legende. I alle tilfælde er universet sårbart og dragende. Nøgent og væsentligt. Man mærker simpelthen, at trioen har noget på hjerte. Og da Adina Friis’ vokal er så inciterende, ja, gribende, bliver jeg fuldstændig bjergtaget.

*****  /  Tourbo Music  /  44 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share