Andorra: Current

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Andorra er en ret ny, dansk kvintet, som primært består af yngre, men i alle tilfælde rutinerede jazzmusikere, der næsten alle har aktier i andre genrer. De fem medlemmer er Peter Kohlmetz Møller på diverse keys (han har bl.a. komponeret til TV- og teaterproduktioner), Mads la Cour på flygelhorn (han spiller bl.a. i DR Big Band), Simon Krebs på guitar (han spiller bl.a. med Tomasz Dabrowski), Nikolaj Bundvig på trommer (han er sideman for Alex Canasta og Blue Foundation) og Morten Jørgensen på bas (han er bl.a. bassist i The White Album og Søren Huss’ orkester). Andorra albumdebuterede i 2021 med det anmelderroste album Andorra. Current er således det andet album fra gruppens side. Vel at mærke et album der tilsvarende fortjener ros. Musikken på 2’eren balancerer suverænt mellem det sfærisk lette (jazzede) og det rastløst hæsblæsende (indie-rockede) – hvilket åbningsnummeret Mother Tongue og nummeret Happy Men er gode eksempler på. Musikken er lyrisk, melodisk, cinematisk, bygget op omkring dybe grooves og med signifikante guitar- og bas-riffs foruden nogle flygelhornets fornemme ornamenteringer. Jeg vil vove den påstand, at rutinerede Mads la Cour aldrig er kommet mere til sin ret end i Andorra. Hans indsats på blæseinstrumentet aftvinger den største respekt. Men det aftvinger også en mere generel respekt, at de fem tør træde speederen så meget i bund, som tilfældet er. Musikken er ekspressiv, til tider voldsom, men også altid stringent, samlet og hel. Det er meget overbevisende.  

****  /  April Records  /  45 min

Please follow and like us:

  • 0
  • Share