Tingo: Kvartetten fra verdens ende

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Tingo er en ny akustisk jazz/folk-kvartet på den danske jazz- og folkemusikscene. Kvartetten består af folk fra både jazz- og folk-scenen. Og den kvartet dykker nok ned i den danske (og svenske) folkemusiktradition, men gør det ikke desto mindre på en måde, der både viser en respekt overfor traditionen og en forfriskende trang til at tilføje noget nyt. Kvartetten forbinder således folkemusikkens faste strukturer med jazzens frie improvisation – eksempelvis i versioneringen af den traditionelle Fanø-vise, Brudestykker. Fire af albummets otte musikstykker er traditionelle størrelser, der er blevet omarrangeret, de fire andre er nye, skrevet af kvartettens medlemmer. Men det hele hænger sammen og trompetisten/kornettisten Tim Ewé, bassisten Benjamin Gower-Poole, saxofonisten Cecilie Strange og trommeslageren Per Rask Ringsted gør virkelig en god figur. De japper ikke, men giver sig tid og smyger instrumenternes respektive lyde ind og ud af ofte enkle temaer – det gør de eksempelvis fornemt i nummeret, Vindmølle. Hvad der så i øvrigt kan ventes fra kvartetten fra verdens ende, må tiden vise. Men debuten er prisværdig.

**** / GO’ Danish Folk Music / 45 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share