Espen Strunk: Rejsende i musik – en bog om Benny Holst

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

BOGANMELDELSE   I introen eller forordet til sin bog om Benny Holst pointerer forfatteren, at den er ”blevet til i samarbejde med og er autoriseret af Benny selv”. Netop muligheden for at skrive dét, muligheden for således at kunne blåstemple sit eget værk har været vigtig for forfatteren. Hans mål har været at skrive biografien eller monografien. At ingen har gjort det før er da også lidt af en gåde, eftersom Benny Holst uomtvisteligt har været en vigtig figur på venstrefløjens danske scene for protestsang siden 1960erne, særligt i 70erne og 80erne. Derfor er det godt, at Espen Strunk har givet sig i kast med det arkæologiske arbejde og gravet alle mulige og umulige oplysninger frem forud for præsentationen i denne bog. Faktisk er det imponerende, den nidkærhed forfatteren har lagt for dagen, for at få gravet ud hele vejen rundt om Benny Holst. Det er imponerende, så mange detaljer, Espen Strunk har formået at finde og støve af. Hans nidkærhed i sig selv er ære værd! For den er sjælden i vores overfladiske SMS-samtid. Til gengæld bærer hans formidling af udgravningsarbejdet præg af overload. Mange ligegyldige anekdoter, citater og notater gør bogen som helhed for langstrakt. Man mister som den læser, der ikke selv har været tilstede i Fælledparken, i Tvind eller på Christiania, fornemmelsen af, hvad fortællingen egentlig handler om. Perspektiveringen er ganske enkelt skredet, og derfor er bogen blevet på hele 302 sider, 100 for meget. Den læser, der har været med i Fælledparken, i Tvind eller på Christiania, vil formodentlig være uenig. Og det er ok. For også hans eller hendes samtid er værd at dvæle ved. Men set med mine briller ville det have klædt bogen, hvis dens redaktør havde været lidt hårdere med sin røde pen.

***   / Forlaget Politisk Revy / 302 sider  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share