Volker Schöwerling: My Scandinavian Blues – a Tribute to Horace Parlan

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

FILMANMELDELSE    Den tyske fotograf, Volker Schöwerling, blev grebet af historien om Horace Parlan – den karismatiske, amerikanske jazzpianist, som i 60erne dukkede op på den internationale jazzscene og Blue Notes plader, siden bosatte sig i København og nu sidder – 85-år gammel, fattig, delvist lammet og næsten stum på et plejehjem i Udkantsdanmark – stadig optaget af jazzens væsen og karakteristika.

Da Tomas Franck (tenorsax), Thomas Clausen (klaver), Jimmi Roger Pedersen (bass), Adam Nussbaum (trommer) og Sinne Eeg (vokal) i respekt for Horace Parlan – i et samarbejde med Stunt Records – besluttede at hylde Parlan ved at genskabe nogle af hans kompositioner – numre som kunne dateres fra 1960 til 1999 – og indspillede CDen, My Scandinavian Blues – a Tribute to Horace Parlan, fulgte Schöwerling indspilningen. Og disse optagelser kombineret med optagelser fra Parlans plejehjem og dagligdag er blevet til seks musikfilm, som udgives på DVD sammen med CDen.

Hele projektet – albummet og DVDen – blev finansieret af Parlan, som dermed ønskede at efterlade sig en sidste arv, medens han endnu lever. Og de penge er givet godt ud. Både fordi musikken er fremragende – præget af respekt for forlæggene, af teknisk overskud og kunstnerisk høj kvalitet; og fordi DVDen i sig selv er en kærlig og meget, meget fin hyldest til Parlan og hans musiske kvaliteter.

****

Please follow and like us:

  • 0
  • Share