Raphael Gimenes: Raphael Gimenes & As Montanhas de Som

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den brasilianske sanger, guitarist og komponist, Raphael Gimenes, har base i Europa, selskab i Danmark og tydeligt rødder i den brasilianske folklore. På hans nye album, As Montanhas de Som, blander han den latinamerikanske folklore med elementer af klassisk (overvejende europæisk) guitarmusik, og dét i til tider ambitiøse harmonier og med til tider lettere sfæriske/psykedeliske effekter. Musikken er elegant og ofte både enkel og melankolsk. Sangene? De kredser om emner som længsel, kærlighed, håb og lignende. Og effekten? Den er til at tage at føle på. Man bliver så at sige suget ind i det næsten fortryllende univers, det subtropiske klima, det beskyttende mørke, som Gimenes fremkalder med sin musik. Han har selv skrevet al musikken, men i forløsningen hjælpes han af en primært dansk besætning – Thomas Munk-Petersen, Niels Rose, Julian Kramper, Flavia J. Huarachi, Alexandra Pana, Asger Christensen – og af det danske strygeorkester, Who Killed Bambi. Og resultatet bliver et næsten formfuldendt miks af junglelyd, klassisk musik og latinsk guitar og vokal. As Montanhas de Som er et melankolsk, men også meget smukt, melodisk og helstøbt album af internationalt tilsnit.

****  /  One World Records  /  48 min.  /  Også anmeldt i netmagasinet gaffa.dk og i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share