Fredrik Moth Five: It Could be Nina

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den forholdsvis upåagtede danske jazzsaxofonist, Fredrik Moth, udsender med ”It Could be Nina” sit tredje album. Bag sig har han denne gang Mads Nørgaard på guitar, David Besiakov på trommer, Jasper Jagd på kontrabas og Lars Fiil på klaver – foruden Mathias Heise, der medvirker på tre af albummets otte numre. Musikken er – som på de første to album – umiskendeligt moderne instrumentaljazz med fine melodiske mønstre – på dette album for det meste nordiske, i enkelte tilfælde afrikanske eller latinske mønstre. ”Move in Muve” og ”Den navnløse” er musikstykker med en klar nordisk tone. ”Abene Life” er et stykke, der emmer af afrikansk rytmik. Og ”Du er Anholt” af latinsk energi. Men selv om det på denne anmeldelse kan lyde som om, albummet stritter i flere uforenelige retninger, er det ikke tilfældet. ”It Could be Nina” fremstår helstøbt, velafbalanceret og gennemtænkt og ”Den navnløse” er et fint ciseleret højdepunkt med saxofonen i en fornem frontposition.

****  /  Gateway Music  /  43 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share