Leni Stern: 3

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Oprindeligt er hun tysker, døbt Magdalena Thora, men som ung blev hun optaget på Berklee College of Music i Boston, og derfor flyttede hun til USA, hvor hun – måske fordi hun selv var guitarist – mødte en anden (allerede da berømt, amerikansk) guitarist, Mike Stern, giftede sig med ham og skiftede navn. Stadig den dag i dag bor hun – efter en lang karriere som jazzguitarist og side(wo)man for blandt andre Dennis Chambers, Paul Motian og Bill Frisell – i USA, men hendes blik har ikke desto mindre – siden 2005 – været rettet mod Afrika. Dét år var hun nemlig inviteret til Timbuktu i Mali for at spille på en festival, og her mødte hun både afrikanske musikere og afrikansk musik, og dét forbandt hende uigenkaldeligt til Vestafrika. I de sidste 12-13 år har hun konsekvent stukket fingrene ned i krukken med afrikansk honning, og derfor er også dette nye album, 3, en brobygning mellem moderne europæisk / nordamerikansk jazz og vestafrikansk rytmik. Musikken på albummet emmer af spirituel brobygning, kærlighed til traditionerne og evnen til at nytænke. Numrene, Barambai og Crocodile er gode eksempler herpå. De er begge medrivende – formfuldendt forløst af Leni Stern og senegalesiske Mamadou Ba (bas) og Alioune Faye (sabar, djembe, calabas og vokal).

****  /  Leni Stern Recordings  /  33 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share