Carsten Dahl Trinity: Painting Music

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den danske jazzpianist, Carsten Dahl, har trods sine åbenlyse kvaliteter som musiker, holdt sig under radaren, internationalt. Måske fordi han har været sky. Måske fordi han har været modstander af unødig rejseaktivitet. Måske af en helt tredje grund. Men hans nye album, Painting Music, kan markere enden på anonymiteten, internationalt. For albummet udgives (som det første fra Carsten Dahls side) af tyske ACT, og dermed åbnes hele det europæiske marked for manden med det helt usædvanlige talent og gehør. Sammen med bassisten, Nils Bo Davidsen, og trommeslageren, Stefan Pasborg, har Carsten Dahl indspillet en række standards – numre som Somewhere over the Rainbow, Autumn Leaves og All the Things You Are – foruden en versionering af Jeg gik mig ud en sommerdag og to musikstykker af egen avl. Og såvel egne kompositioner som fortolkninger forløses til UG med Kryds og Slange. De tres sammenspil er eminent, Carsten Dahls eget bidrag generøst for ikke at sige genialt. Vel er man i hovedparten af tiden med trioen i selskab med klassikere, men materialet som helhed fornyes og forædles med klædelig karisma, moden tyngde og samtidig nysgerrighed, åbenhed og nærvær.

***** / ACT Music / 54 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share