Ted Quinlan: Absolutely Dreaming

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Veteranen, Ted Quinlan, siges at være en af Canadas bedste jazzguitarister. Når jeg lytter til hans nye album, Absolutely Dreaming, fristes jeg da også til at tro, at prædikatet kan være dækkende. For hans præstation på albummet – både som komponist, kapelmester og guitarist – er bemærkelsesværdig. Quinlan er i fuld kontrol samtidig med, at han åbenlyst udfordrer sig selv og sine sidemen. Selv sætter han kursen med sit blide, men energiske spil på den elektriske guitar – i et tonesprog, der til tider minder om Pat Methenys på dennes ballader – og så bakkes han ellers flot op af Brian Dickinson på klaver, Kieran Overs på bas og Ted Warren på trommer i det originale materiale, der i udførelse kan genrebetegnes som en facetteret form for moderne, melodisk og groovy, smooth jazz. Absolutely Dreaming er et imponerende flot udspil af veteranen, der tidligere har spillet med blandt mange andre Chet Baker, Freddie Hubbard, Joey DeFrancesco, Michael Brecker og Dave Holland. Med sit eget udspil – i eget navn – fremstår han, som det han er: en ekvilibrist – både som komponist og guitarist.

***** / Eget selskab / 62 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share