Nick Finzer: Cast of Characters

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Det er et på mange måder stærkt album, den amerikanske jazztrombonist og –komponist, Nick Finzer, sender på gaden. For ikke bare er den tekniske kvalitet åbenlyst høj, den kunstneriske vision, innovation og ambition er næsten sanseligt nærværende på Cast of Characters, som udover kapelmesterens eget dynamiske bidrag bærer vidnesbyrd om en fascinerende flot indsats fra de fem sidemen: Glenn Zaleski på klaver, Alex Wintz på guitar, Lucas Pino på reeds, Dave Baron på bas og Jimmy McBride på trommer. Musikken kan genremæssigt betegnes som moderne, mange facetteret, instrumental jazz med trombonen som den ciselerende pynt og de øvrige instrumenter som det solide fundament. Musikken er rig, ekspressiv og næsten narrativ – som bar hver enkelt skæring på en historie, der subtilt forsøges formidlet. Lytteren inddrages helt uvilkårligt i de musikalske fortællinger, som alle emmer af liv, oplevelser og sansninger. Det er fascinerende, til tider smukt, men altid vedkommende og netop sanseligt, magnetisk.

**** / Outside In Music / 64 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share