Jim Hall Quartet +4: Jazzpar Winner 1998

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den amerikanske jazzguitarist, Jim Hall, modtog i 1998 den fornemme, danske Jazzpar Pris, og som traditionen bød, skulle prismodtageren ved overrækkelsen give en koncert med en besætning efter eget valg (der skulle dog være danskere imellem). Jim Hall valgte to besætninger: 1) en kvartet med tenorsaxofonisten Chris Potter, trommeslageren Terry Clarke og bassisten Thomas Ovesen og 2) et samarbejde med kammerorkesteret, Zapolski String Quartet. Ud af koncerterne kom der bl.a. nogle indspilninger fra Holbæk Jazzklub og Falkonerscenen i København, og det er de indspilninger, der her bringes til torvs som et vidnesbyrd om, hvor eminent og virtuos en jazzguitarist Jim Hall var. Og om, hvor udtalt en sans han havde for vidt forskellige forlæg. Tre af albummets syv numre har han selv skrevet, et er skrevet af Victor Young, et af Billy Strayhorn og et af Duke Ellington. Men mest interessant – et er skrevet af Jimi Hendrix. Nummeret, Purple Haze, der med en indbygget ekspressionistisk karakter og Halls jazzede tilføjelse når nye dimensioner.

**** / Storyville Records / 63 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share